ZELENINA VE WOKU S ČERNÝM SEZAMEM

V zahřáté pánvi wok rozehřejeme lžíci oleje a dozlatova na něm osmahneme 250 g žampionů pokrájených na plátky. Přendáme na talíř, do pánve nalijeme druhou lžíci oleje a pět minut na něm restujeme 1 pórek a 1 mrkev nakrájené na nudličky, 150 g bílého zelí nakrájeného na čtverečky a dvě lžíce černého sezamu (dá se koupit v obchodech se zdravou výživou). Podlijeme 4 lžícemi rýžového vína (nebo bílého vína) a ještě pět minut dusíme. Vmícháme 2 lžíce jablečného protlaku a žampiony, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme dvěma lžícemi Shoyu (případně dosolíme). Podáváme s rýží.




4 komentáře:

  1. EVÍ,pomoc,tak se chystám udělat k večeři,a ted zjištuju,že nemám černý sezam,ale jenom bílý,že to nevadí :-) ???????

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nevadilo,i s bílým to bylo moc dobrý /jen kdybych nespálila ten pórek :-) :-)!!!Evičko,dobrou noc a krásný víkend.A děkuju :-)!!!

    OdpovědětVymazat