INDICKÉ BRAMBORY S POHANKOU

Prosté, zdravé a překvapivě chutné jídlo. Šikovný fotograf by to určitě nafotil atraktivněji, ale já to umím jen tak, jak to opravdu vypadá  Ale myslím si, že je pořád lepší, když jídlo chutná lépe než vypadá než naopak, ne? 
Uvaříme půl kila očištěných brambor a 200 g pohanky obvyklým způsobem ve slané vodě. 
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme koření: půl lžičky kurkumy, půl lžičky římského kmínu, půl lžičky koriandru, špetku pískavice a čtvrt lžičky sušeného zázvoru. Osmahneme, dokud se nerozvoní a přidáme slité brambory a pohanku. Dobře promícháme, vlijeme 200 ml rostlinné smetany (ovesné), prohřejeme a odstavíme. Podle chuti dosolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Podáváme s hromadou rajčat.


1 komentář:

  1. Dnes zkusím k večeři, jsem zvědavá, zda bude chutit i synovi:) děkuji za typ.zuzana

    OdpovědětVymazat